Tim Merlier over transfer naar Soudal - Quick Step: 'Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte'

In de krant Het Laatste Nieuws vertelt Tim Merlier over zijn opgemerkte overstap naar Soudal - Quick Step, zoals de ploeg van Patrick Lefevere volgend jaar heet. Een droomkeuze, zo blijkt.

Tour de France 2021 stage 3

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen groot geheim, want die transfer stond al een tijdje in de sterren geschreven. Nu blijkt uit een interview met de krant Het Laatste Nieuws dat het voor Merlier een droomkeuze was.

Tim Merlier: "Quick Step is de ploeg waar ik als jongetje naar opkeek. Tom Boonen was toen de man. Ik ging er speciaal voor naar Velofollies om hun persconferenties bij te wonen. Dat ik nu bij dat team aan de slag kan is een kinderdroom. Het was voor mij een logische keuze als volgende stap in mijn carrière. In die ploeg is namelijk nog nooit een sprinter mislukt. Of ik in de plaats van Cavendish kom als die vertrekt? Tja, zo zie ik dat niet. Ik zal nooit zijn palmares bij mekaar kunnen fietsen."

Dat Merlier bij de troepen van Lefevere ene Fabio Jakobsen tegenkomt hoeft geen bezwaar te zijn. Bij Alpecin-Deceuninck moest hij ook de concurrentie aangaan met Jasper Philipsen.

Merlier: "Ik heb nog nooit een probleem gehad met een collega-sprinter in eigen rangen. Ik heb daarover ook geen eisen gesteld en ik heb zelfs nog geen concreet zicht op mijn programma. Dat zal in de loop van de winter wel gebeuren. Ik ben wel blij dat ik bij mijn trainer Erwin Borgonjon mag blijven."

Merlier reed drie seizoenen bij Alpecin-Fenix, dat hem in 2019 opviste toen hij zonder ploeg zat. Het werd een zeer florissante samenwerking, die uiteindelijk toch stopt.

Merlier: "Ik ben de gebroeders Roodhooft heel dankbaar wat ze voor mij en mijn carrière betekend hebben. Maar ik denk dat ik hen de voorbije jaren ook heel veel heb teruggegeven daarvoor. Een totaal van 19 zeges met twee keer het BK en nog wat ritten in grote rondes is toch niet niks. Maar ik moet toegeven dat het onder andere financieel niet liep zoals ik gehoopt had. Dat maakte mijn keuze voor Soudal-Quick Step wat makkelijker. Misschien is het ook gewoon tijd voor iets nieuws."

Achtergrond
  • Tim Merlier viert één van zijn vele zeges dit seizoen.