HomeNieuwsTim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: 'Me opofferen voor Pogacar...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt na elf jaar trouwe dienst bij Lotto-Soudal naar het grote UAE van Tadej Pogacar. De Truienaar wil verbeteren als renner en wilde daarvoor de veilige haven van Lotto verlaten.

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf volgend seizoen fietst de 31-jarige puncher uit Sint-Truiden bij de troepen van Tadej Pogacar. Een knappe transfer voor een renner die bij Lotto-Soudal al enkele jaren niet helemaal kon brengen wat van hem verwacht werd.

“De beslissing om van ploeg te veranderen maakte ik na de Ardennenklassiekers”, vertelt Wellens eerlijk in Het Belang van Limburg. “Opnieuw kon ik niet brengen waar ik naar streefde en ik besloot dat het tijd was voor verandering. Naar een gelijkaardige of evenwaardige ploeg als Lotto-Soudal wou ik niet gaan. Ik wilde alleen tekenen bij een topteam, en in mijn ogen waren dat Ineos, UAE of Jumbo-Visma.”

Jumbo-Visma kwam in 2018 al aankloppen voor de talentrijke Belg, maar Wellens koos toen voor de zekerheid van Lotto. Wellens: “Toen ik deze keer mijn kandidatuur stelde, lieten ze weten dat de interesse bekoeld was. Met Ineos heb ik wel gepraat en ze wilden me er ook bij, maar ze konden niet snel beslissen aangezien ze nog niet wisten wat hun eigen renners gingen doen.”

“UAE schonk wel heel snel klare wijn”, gaat Wellens verder. “Mauro Gianetti en Joxean Fernandez Matxin waren echt gemotiveerd om me binnen te halen en plaatsten zelf een snelle deadline. Dat stond me aan want ik weet graag vroeg waar ik aan toe ben. De match was er en zo viel ook de beslissing.”

Waar Tim Wellens kopman was bij Lotto-Soudal komt hij nu in een ploeg terecht met een paar renners waarvoor hij moet knechten.

Wellens: “De afspraken en het programma zijn duidelijk. Daar houd ik van. In elke koers waar Pogacar aan de start staat, zal ik mij voor hem opofferen. Daarnaast mag ik mijn eigen kansen gaan in tal van Vlaamse en Waalse koersen, en vooral ook de vroege rittenwedstrijden zoals de UAE Tour en de Ronde van Oman. Op dat moment ben ik traditioneel op mijn best. Ik hoop dat ze mij als renner beter kunnen maken en dat ik meer rendement haal uit mijn inspanningen.”

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...