Video | Cecilie Uttrup Ludwig op z'n Cecilie's: 'Holy moly, no no no!'

Cecilie Uttrup-Ludwig won de Ronde van Scandinavië. Dat betekent weer een heerlijk interview met de Deense, maar ook een megazware trofee de lucht in hijsen.. Mooie beelden!

Tour of Scandinavia stage 6

Marianne Vos won afgelopen week bijna alle etappes in de Tour of Scandinavia, maar door winst in de bergetappe was de leiderstrui op het eindpodium voor Cecilie Uttrup-Ludwig. En dus doken er weer mooie filmpjes op net de Deense!

Holy Moly

Ze moest in de slotetappe namelijk nog wel even diepgaan toen concurrente Lianne Lippert van Team DSM nog wat probeerde. Op haar geheel eigen wijze legde ze na afloop uit hoe dat eraan toeging: 'Holy moly no no no!...', nee dit moeten we natuurlijk niet gaan uitschrijven. Geniet hier van 21 seconden spraakwaterval Cecilie!

Zware trofee

Het lukte uiteindelijk dus om de eindzege op te eisen en dat betekende dat ze na afloop een enorme trofee kreeg. Die mocht ze de lucht in hijsen, en dat was ook wel vrij letterlijk hijsen...

'It's so heavy', zie je haar zeggen als je een beetje kunt liplezen. Maar vast niet zo zwaar als de koers die ze reed, want we mogen niet vergeten dat Uttrup-Ludwig naast heel snel kan praten ook heel snel kan fietsen. De 26-jarige renster van FDJ-Suez-Futuruscope won in de Tour de France Femmes ook al een rit en werd daar zevende in het algemeen klassement.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022