Roglic maakt indruk met zege in vierde etappe: 'Ik had de benen en ben ervoor gegaan'

Het was de vraag of Primoz Roglic tijdig hersteld zou zijn voor de Vuelta a España. De Sloveen gaf antwoord met de dagzege in rit vier.

Vuelta Espana 2022 - 77th edition - Day 1 Official fotoÕs

Na afloop vertelde de kopman van Team Jumbo-Visma over de dag waarin hij een dubbelslag sloeg en liet zien dat hij daadwerkelijk in staat moet zijn om zijn titel te verdedigen. "Ik ben er natuurlijk heel blij mee", was zijn eerste reactie. "Het is pas het begin van de Vuelta, maar het is beter om een paar seconden voor te staan dan achter."

Door het beulswerk van BORA-hansgrohe werd het een zeer snelle etappe, constateerde ook Roglic na afloop. "Het tempo lag heel de dag erg hoog. In de finale zag ik de kans om voor de ritzege te gaan. Ik had de benen en ben er vol voor gegaan."

Roglic is na Robert Gesink, Mike Teunissen en Edoardo Affini de vierde renner van Team Jumbo-Visma die de rode leiderstrui draagt deze Vuelta. "Het is het plan om iedere dag te veranderen", grapte Roglic. "Dit is mijn lucky day. We zien wel wat morgen ons gaat brengen."

Achter Roglic staat ploegmaat Sepp Kuss, die dertien seconden achter staat op Roglic, op een tweede plek. De Amerikaan moet Team Jumbo-Visma meer tactische opties geven wat betreft het algemeen klassement.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022