Emanuel Buchmann sneert naar eigen ploeg BORA-hansgrohe: 'Het hele jaar was gepland rond de Giro'

Emanuel Buchmann maakte zich op voor de Giro d'Italia, maar de Duitser is gepasseerd door zijn ploeg BORA-hansgrohe, en daar is hij niet blij mee. 

Buchmann

De nummer vier van de Tour de France van 2019 had tenslotte een groot doel gemaakt van de Italiaanse ronde. "Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld en gefrustreerd ik ben omdat ik geen deel uitmaak van de Giro-selectie. Het hele jaar was gepland rond de Giro en BORA-hansgrohe beloofde me zelfs het co-kopmanschap voor het algemeen klassement."

"De trainingen verliepen goed en mijn vorm is er. De laatste drie weken op Teide wilde ik de laatste hand aan mijn voorbereiding leggen, maar zestien dagen voor de start van de Giro heb ik een telefoontje gekregen dat ik niet in de selectie zit", schrijft hij op Instagram.

Sam Welsford

Buchmann kan dit jaar nog geen geweldige resultaten overleggen. Hij finishte in de UAE Tour als 27ste, terwijl hij de Ronde van Baskenland afsloot.

Het was niet de enige verrassing in de selectie van BORA-hansgrohe, want ook Sam Welsford is gepasseerd. De sprinter kon in de Ronde van Turkije niet aantonen dat hij in grote ronde-vorm is.