Wout van Aert bereidt WK voor met 'vakantietrainingskamp' op Sardinië

Het nuttige met het aangename verenigen. Wout van (T)aert op vakantietrainingskamp op Sardinië! (Wel met serieuze trainingen hoor..)

Tour de France 2021 stage 21

Terwijl op het Europese vasteland z'n zaakwaarnemer bezig is met een contractverlenging bij contractverlenging bij Jumbo-Visma, bereidt Wout van Aert het WK voor op een eiland. Niet eenzaam op hoogte op Tenerife, maar op Sardinië, met z'n gezin.

Het nuttige met het aangename verenigen, noemen we dat. In het leven van een wielrenner is er maar weinig tijd voor een zomervakantie; op deze manier kan het toch nog een beetje. Met vrouw Sarah en zoontje Georges (en een ons onbekende scooterbestuurder..) is hij neergestreken in het fraaie Noord-Oosten van het Italiaanse eiland.

Hij reed er al drie trainingsritten (en dat zijn bepaald geen 'vakantieritjes), zoals je kunt zien..)

Maar door bijvoorbeeld vroeg op pad te gaan, heeft Van Aert later op de dag tijd om met vrouw en kind door te brengen.

Beeld: Instagram Wout van Aert

En het is dan wel een serieus trainingskamp, maar als je in Italië bent móét je tijdens een pauze wel een espresso met een heerlijk taartje erbij nemen natuurlijk!

Beeld: Instagram Wout van Taert

Wout van Aert start op 25 september in Australië alleen in de wegrit. Uiteraard had hij ook een tijdritplekje op kunnen eisen, maar hij kiest er na vorig jaar voor om zich in Wollongong volledig op de rit in lijn te focussen.

Pelotonpraat
  • photo JdM/PN/Cor Vos © 2021