Gesink wordt op 300 meter van meet ingerekend, maar ploeg toont veerkracht: 'Had wel 24 uur nodig te resetten na opgave Roglic'

Robert Gesink boekte bijna voor de tweede keer in zijn loopbaan een ritzege in de Vuelta. Mas en Evenepoel kwamen alleen nog langszij.

La Vuelta ciclista a Espana 22-17

Robert Gesink loste op de slotklim erkende namen als Thibaut Pinot, Richard Carapaz en Sergio Higuita, maar door een vroege aanval van João Almeida zaten de klassementsrenners niet ver achter. Toch leek de Nederlander het te gaan halen, maar Mas ging in de slotfase all-in en kwam samen met Evenepoel nog langszij.

In de sprint was het uiteindelijk Evenepoel die met de zege aan de haal ging en Gesink met een flinke teleurstelling achterliet. "Een hele zware dag", was Gesink zijn reactie bij Eurosport. "Op de laatste klim zat ik met al die kleine klimmers, zij zijn zo explosief. Daarom ging ik vroeg aan. Ik pakte Gesbert en kon hem lossen. Alles ging daarna goed, maar de finish lag net iets te ver..."

Gesink liet wel zien dat ze bij Team Jumbo-Visma over veel veerkracht beschikken zo'n 24 uur na de opgave van kopman Primoz Roglic. "Het kostte me wel 24 uur om te resetten, maar vandaag ging het goed. Ik ben blij dat ik dit kon laten zien, maar was iets blijer geweest als ik ook had kunnen winnen." Gesink mocht wel het podium op, omdat hij de prijs voor de strijdlust kreeg uitgereikt.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022