Vuelta | Saaie 'bergetappe' wordt met groots gemak gewonnen door Mads Pedersen

Mads Pedersen heeft zijn leidende positie in het puntenklassement extra glans gegeven met een derde ritzege deze Vuelta.

La Vuelta ciclista a Espana 22-13

Met het uitstippelen van het parkoers hadden ze bij de Vuelta-organisatie ongetwijfeld gehoopt op veel actie in de negentiende etappe, maar niets van dat kwam uit. Vroeg in de rit trokken Brandon McNulty, Jonatan Caicedo en Ander Okamika weliswaar ten aanval, maar zij werden ver voor de meet al bijgehaald.

Trek-Segafredo had andere plannen en ging vol voor een derde ritzege met Mads Pedersen. Ondanks de twee klimmetjes van toch negen kilometer ontstond er geen afscheiding onder klassementsrenners en reed een uitgedund doch flink peloton naar Talavera de la Reina.

Door het hoge tempo van Bahrain-Victorious op de laatste klim hadden wel de nodige sprinters de aansluiting verloren. In de slotfase was er van stress weinig te merken, wederom ook een ideale dag voor leider Remco Evenepoel, die geen moment in de problemen is gekomen.

Pas op zes kilometer van de meet werd het iets nerveuzer op kop van het peloton, maar er was meer dan genoeg ruimte op de brede wegen. Uiteindelijk legde Trek-Segafredo een uitstekende lead-out neer en kon Pedersen het vrij simpel afmaken. Op een vijfde plek was Mike Teunissen de beste Nederlander.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022