Fred Wright reageert op beschuldigingen Roglic: 'Ik ben erg teleurgesteld, heb best veel nare berichten gehad'

Fred Wright werd keihard aangepakt door Team Jumbo-Visma en Primoz Roglic, maar de Brit reageert zelf als een gentleman.

Tour de France 2022 stage 13

Roglic gaf de renner van Bahrain-Victorious zonder omwegen de schuld van zijn valpartij en zijn daarmee gepaarde opgave. Op moment van het statement reed Wright naar een tweede plaats in de Vuelta, maar na afloop ging het toch vooral over de beschuldigingen aan zijn adres.

"Ik denk niet dat die verklaring eerlijk is", reageerde Wright. "De beelden laten zien dat het een race-incident was. Ik waardeer dat Primoz hier was voor zijn rode trui en uiteraard heb ik hem na de rit een bericht gestuurd om te vragen of hij in orde was."

Het statement van Jumbo-Visma vond Wright moeilijk om te lezen. "Ik ben erg teleurgesteld. De ploeg en ik hebben de beelden nog eens gekeken en ik denk niet dat ik iets verkeerds heb gedaan. Primoz is een fantastische renner en ik snap dat hij heel teleurgesteld is. Ik leef met hem mee, maar ik weet zeker dat hij snel weer koersen op z'n kop gaat zetten. Ik heb best veel nare berichten gekregen, maar richt me op het positieve."

Bahrain-Victorious

Bahrain-Victorious reageerde een stuk stelliger dan Wright en is absoluut niet te spreken over Jumbo-Visma. "Een drievoudig-winnaar van de Vuelta insinueert samen met zijn ploegbaas (Richard Plugge, red.) dat onze renner verantwoordelijk was voor het incident en de blessures van Roglic. Wij steunen Fred en zijn van mening dat dit een race-incident was."

"De wedstrijdbeelden laten zien dat Wright niet afwijkt van zijn lijn. Als een ploeg iets kwijt wil over een incident, dan moeten ze dat bij de commissarissen doen in plaats van een online statement de wereld in te sturen. Het is voor de hand liggend dat een dergelijke reactie tot haat richting een mederenner leidt. Dat vinden wij zeer teleurstellend. We hopen dat deze acties, die dat soort acties aanmoedigen, niet meer zullen plaatsvinden."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022