Met deze (ex)-Eredivisiespelers deelde Remco Evenepoel de kleedkamer

Er is al veel gezegd en geschreven over de voetballoopbaan van Remco Evenepoel, maar met welke (ex)-Eredivisiespelers deelde hij de kleedkamer?

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

Thierry Lutonda

Net als Remco Evenepoel was Thierry Lutonda een linksback. Inmiddels voetbalt hij voor RKC Waalwijk. De kersvers Vueltawinnaar maakte Lutonda mee bij zowel RSC Anderlecht als de nationale ploeg van België.

Loïs Openda

Loïs Openda maakte vorig jaar grote indruk bij Vitesse. De in Luik geboren voetballer heeft zelfs al interlands achter zijn naam voor de Rode Duivels en komt tegenwoordig uit voor het Franse RC Lens. Openda speelde voor alle jeugdteams en kwam daar Evenepoel ook een aantal keer tegen.

Cody Gakpo

Cody Gakpo mag dan van een generatie hoger zijn, maar Evenepoel heeft ook samengespeeld met de Oranje-international. Daar zijn zelfs nog mooie beelden van te vinden. 

Jay Idzes

PSV kende zondag zelf een lastige middag, maar won toch van RKC Waalwijk. De Eindhovenaren waren er ook als de kippen bij om ex-jeugdspeler Evenepoel te feliciteren met zijn eindzege in Spanje. Van de (vaste) ploeg waarmee Evenepoel drie jaar lang samenspeelde in Brabant, heeft enkel Jay Idzes de Eredvisie gehaald. Hij speelt momenteel voor Go Ahead Eagles.

Cyril Ngonge

De speler die Evenepoel misschien wel het beste kent, is FC Groningen-aanvaller Cyril Ngonge. Ze speelden samen bij Anderlecht en het Belgische elftal en spreken elkaar nog steeds regelmatig. Waar het voor de wielrenner een geweldig weekend was, was dat voor Ngonge minder het geval. Hij werd namelijk uit de selectie gezet.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022