INEOS Grenadiers bevestigt komst Arensman: 'Dit was vroeger al mijn droomploeg'

Thymen Arensman rijdt volgend jaar in dienst van INEOS Grenadiers. De Britse ploeg heeft zijn komst bevestigd.

La Vuelta ciclista a Espana 22-20

De Britse sterrenploeg was niet de enige optie voor Arensman. Ook Team Jumbo-Visma wilde hem dolgraag vastleggen en zijn huidige ploeg Team DSM deed er alles aan om hem te behouden. De keuze voor INEOS Grenadiers was voor Arensman echter niet heel moeilijk, zo vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

"Ik heb voor INEOS Grenadiers gekozen omdat het in deze fase van mijn carrière echt aanvoelt als de beste stap. Het was vroeger al mijn droomploeg. Een van de belangrijkste redenen om me bij dit team te voegen, is een vraag die mijn ouders stelden: 'Naar welk team keek je op als klein kind en droomde je om voor te rijden?' Mijn antwoord was INEOS Grenadiers."

In Britse dienst hoopt Arensman zich verder te ontwikkelen als klassementsrenner. Afgelopen Vuelta boekte hij met een zesde plek in het klassement zijn eerste top 10-notering in een grote ronde. "Ik heb het gevoel dat ik nog steeds stappen kan maken als klassementsrenner. Er is geen betere plek om dat te doen dan bij INEOS Grenadiers."

Vervolgens stelt Arensman zich nog voor aan het Britse publiek. "Ik ben een renner van de lange inspanningen. Ik ben niet de meest explosieve coureur, maar ook op dat vlak maak ik stappen. Ik heb verder een voorliefde voor de klassiekers, dat komt misschien vanwege mijn achtergrond als veldrijder. Dit is een droom die uitkomt."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022