HomeMateriaalSpecialized lanceert nieuwe budget aerowielset en drie nieuwe banden

Specialized lanceert nieuwe budget aerowielset en drie nieuwe banden

Het Amerikaanse merk Specialized lanceerde vandaag een nieuwe aerowielset en nieuwe banden. De Rapide CL II wielset is een goedkopere variant van het topmodel, de Rapide CLX II. De nieuwe banden zijn gemaakt met nieuwe rubbersamenstellingen.

De nieuwe Roval Rapide CL II wordt gelanceerd als budget wielset, met een prijs van 1800 euro. De wielset heeft precies dezelfde velgen als zijn duurdere broertje. Deze velgen zijn geoptimaliseerd voor het gebruik met 26 mm brede banden. De voorvelg is 50mm hoog en heeft een externe breedte van 35 mm. Zowel de voor- als achtervelg hebben een interne breedte van 21 mm. De achtervelg is wel anderhalve centimeter hoger en 5 mm minder breed aan de buitenkant.

Maar hoe heeft Specialized dan de kosten weten te drukken zodat de set bijna duizend euro goedkoper is? Dat antwoord vinden we bij de naven en spaken. Net als het topmodel van Roval wordt de Rapide CL II gemaakt met naven en spaken van het merk DT-Swiss. Bij het spaken van de wielen, in de Zwitserse fabriek wordt, gebruik gemaakt van de goedkopere 350 naaf in plaats van de duurdere Ratchet EXP naaf. Voor de spaken wordt de Competition Race Straightpull spaak gebruikt in plaats van de DT Swiss Aerolite spaken.

Het verschil in deze onderdelen zal op de weg lastig te voelen zijn. Dit komt doordat het verschil in onderdelen is maar minimaal is, zowel de goedkopere naven als spaken zijn van topkwaliteit. Aan het gewicht zal het ook niet liggen, de complete wielset is zeventig gram zwaarder dan het topmodel van Roval.

Banden

Dan komen we aan bij de nieuwe banden die ook vandaag worden gelanceerd. Het gaat dan, op volgorde van oplopende prijzen, om: S-Works Turbo, S-Works Turbo 2BR en de S-Works RapidAir 2BR. Hiervan zijn de duurste twee opties tubeless ready.

Het grootste verschil ten opzichte van de oude banden wordt gemaakt op de nieuwe rubber samenstelling. De twee nieuwe rubbers zorgen volgens Specialized voor een duurzamere, lekbestendigere en snellere band.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...