Twitter UCI laat zien: Ivo Oliveira heeft zijn veterstrikdiploma nog niet binnen

Op een filmpje, op de Twitterpagina van de UCI, is te zien hoe Ivo Oliveira achteraan het peloton zit te klieren met zijn veterschoenen.

Volta ao Algarve em Bicicleta stage 3

De meeste renners in het peloton rijden rond met het boa-systeem. Met één draai aan de knop kun je gewoon de spanning op het metalen ‘veter’ aanpassen. Ideaal als je hier tijdens koers mee wil variëren. En misschien nog belangrijker, ze gaan niet los zitten. Een mooi staaltje technologie.

Ivo Oliveira was tijdens het WK een van de renners die met échte veters rondreden. Sommige renners rijden met deze schoenen door hun schoensponsor of door persoonlijke voorkeur. Een nadeel is dat deze veters ook los kunnen gaan zitten, zoals bij Oliveira gebeurde vandaag.

https://twitter.com/UCI_cycling/status/1573888023527583744

De losse veters zorgde voor een ongemakkelijke scène achteraan in het peloton vandaag. Halverwege koers kwamen de veters van Ivo Oliveira los te zitten, dit loste hij op door ze in de zijkant van de schoen te proppen. Er mag dus nog wel gewerkt worden aan de veterstrikkunsten van de Portugees. Wel zo fijn om losse veters in spaken of andere delen te voorkomen tijdens het koersen.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos