Nieuwe crankset daagt uit tot experimenteren

Een nieuwe crankset daagt renners uit te experimenteren met hun cranklengte. Met opties van 135mm tot 175mm is er genoeg ruimte om mee te spelen.

De nieuwe 2XR Appleman crankset is gemaakt om renners uit te dagen na te denken over hun cranklengte. De meeste standaard cranksets komen in de maten 170mm, 172.5mm en 175mm. Dit is natuurlijk geen hele grote range, terwijl cranklengte wel een goede manier is om je fiets naar je lichaam aan te passen.

Om dit op te lossen heeft de custom framebouwer Matt Appleman de nieuwe 2XR crankset gelanceerd. Deze crankset is er vanaf 135mm en loopt in stapjes van 10mm op tot 175mm. Hierdoor kan je zelf een crankset naar je lichaam kiezen. Dit heeft volgens Appleman veel impact op het comfort dat je fiets je kan bieden.

Appleman had zelf last van knieklachten en besloot daarom met zijn eigen cranklengte te experimenteren. Zelf kwam hij er achter dat een kortere crank zijn klachten verlichtte. Met deze crankset brengt hij dit idee naar de consument. Naast meer comfort kan een kortere crank voor een meer aerodynamische positie zorgen. Dit kan doordat het verschil in heuphoek minder groot is, zo is een kortere crank vaak ook sneller.

Nieuws
  • Foto: Appleman Bicycles