Geen Ronde van Lombardije, maar WK Gravel voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel keert komend weekend terug in competitie na het debacle op het WK. Niet in de Ronde van Lombardije, maar op het WK Gravel.

Grand Prix de Wallonie 2022

De mislukking van het WK is nog amper verteerd, maar Mathieu van der Poel wil zijn seizoen toch nog verlengen. In een eerder stadium was er sprake van deelname aan de Italiaanse wegkoersen. Al werd dat onlangs tegengesproken door zijn ploeg Alpecin-Deceuninck. Van der Poel reist desondanks wel af naar Italië, maar niet voor de Ronde van Lombardije.

De Nederlander staat van het weekend namelijk aan de start op de eerste editie van het WK Gravel. In Veneto hoopt Van der Poel zijn kater van het WK op de weg definitief door te spoelen. De laatste dagen heeft Van der Poel meermaals op gravelwegen getraind zo zette hij zelf op Strava.

Het WK Gravel wordt in Veneto verreden en is te volgen op Sporza. Via een livestream of in de app van de Belgische zender. Naast Van der Poel staan ook Gianni Vermeersch, Greg Van Avermaet, Daniel Oss, Zdenek Stybar en Peter Sagan waarschijnlijk aan de start. Het WK is 194 kilometer lang, waarvan ruim de helft over onverharde wegen.

Er is ook nieuws over de seizoensopbouw in de cross, zo meldt Het Laatste Nieuws. Oorspronkelijk was het idee om vanaf eind december het veld in te duiken, maar dat gaat eerder worden. Na het WK Gravel bereidt Van der Poel zich rustig voor op de cross om in november uiteindelijk zijn opwachting te maken. Waar en wanneer is nog niet precies bekend, maar Van der Poel denkt aan zo'n vijftien veldritten dit jaar met het WK in Hoogerheide als belangrijkste doel.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 202c