Bondscoach Sven Vanthourenhout roemt teamgeest: 'Ook bij Wout merkte je oprechte vreugde na zege Remco'

Remco Evenepoel werd glansrijk wereldkampioen in Australië. Bondscoach Sven Vanthourenhout genoot van de teamgeest in de Belgische ploeg.

World Championships elite men - Road - 2022

De bondscoach vertelde in de podcast De Koers is van Ons over het WK in Australië. "Ik heb ervan genoten, maar ik heb nóg meer genot om de vreugde te zien van iedereen in de ploeg. Lampaert en Serry - dat zijn dan nog ploeggenoten van Remco - maar een Stan Dewulf heeft iets beleefd dat aan het einde van zijn loopbaan in de top 3 van mooiste momenten staat. Maar het was bij allemaal, ook bij Wout merkte je de oprechte vreugde."

Het feestje na afloop was ook goed, vertelde Vanthourenhout lachend. "Het was sowieso gepland om rond acht uur samen te eten en van daaruit nog iets te drinken. Bij de ene is dat meer dan bij de ander. De meesten wilden een hamburger en een frietje met een stevige pot bier. Er is ook champagne opengegaan, maar de meesten wilden toch een pintje."

Evenepoel was een van de weinigen die niet aan de alcohol gingen. Al moest bondscoach Vanthourenhout ook aan de cola. "Ik heb bob gespeeld voor de ploeg, zodat ze allemaal veilig en wel terugkwamen in het hotel. In Australië zijn ze streng. Dat is wel gebleken, hè. Tegen een uur of half twee lag iedereen in z'n bed. Het was heel leuk om het samen met de staf en renners te kunnen vieren. Het was een uniek moment."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022