Video | Mooi om te zien: Mathieu van der Poel vliegt ploeggenoot Gianni Vermeersch direct in de armen na WK Gravel

Mooie beelden vanaf het WK Gravel, waar we weer een blije Mathieu van der Poel zagen. Ook als het voor een ploeggenoot is die wereldkampioen wordt!

UCI Gravel World Championships 2022 men

Na het om bekende redenen mislukte WK op de weg in Australië wilde Mathieu van der Poel tijdens het WK Gravel in Italië vooral genieten van het fietsen. Zo aan de beelden te zien, is dat wel gelukt.

Van der Poel werd namelijk zelf derde nadat hij een sprintje voor de podiumplek won van Greg Van Avermaet. In een video op het twitterkanaal van de UCI is te zien hoe hij direct na dat sprintje met een gelukzalige blik ploeggenoot bij Alpecin-Deceuninck Gianni Vermeersch in de armen valt.

De Belg was net wereldkampioen geworden na een tweestrijd met de Italiaan Daniel Oss (BORA). Vermeersch schudde z'n kompaan in de laatste kilometers af. Mooi dat het zo leeft bij MVDP!

Voor Mathieu van der Poel (en Gianni Vermeersch) zit het wegseizoen erop. Na het gravelen kiezen ze voor nog wat onverharder terrein: de cross! Naar verluidt zal Mathieu van der Poel al in november z'n rentree maken in het veld. Hij zou tien tot vijftien crossen willen rijden komend seizoen, met als hoogtepunt het WK in eigen land (Hoogerheide).

Pelotonpraat
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022