Gilbert blikt terug op BMC-tijd: 'Greg had een probleem met mij, hij voelde druk als ik naast hem stond'

Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet reden bij BMC jarenlang met elkaar in de ploeg, maar een écht goede samenwerking was er nooit.

wegwedstrijd elite mannen WK 2017 in Bergen

Gilbert heeft inmiddels afscheid genomen van de wielersport en keek in De Rode Lantaarn terug op zijn loopbaan. Ook zijn samenwerking met Greg Van Avermaet bij de Belgische ploeg en BMC passeerde even kort de revue. "Bij BMC richtte ik me niet meer op het Vlaamse voorjaar, maar dat had ook met de aanwezigheid van Greg Van Avermaet te maken. Dat was het probleem."

De Waal focuste zich daarom op de heuvelklassiekers en vond dat ook goed, maar had de Vlaamse klassiekers in die jaren best willen rijden. "Greg had een probleem met mij en dat was niet andersom. Hij voelde druk als ik naast hem stond. Ik ben iemand van het leiderschap en charisma binnen de ploeg en hij misschien iets minder. Zonder kwade bedoelingen, maar misschien had hij dat iets minder. Ik begrijp dat ook wel."

Een aantal keer kwamen ze samen in de finale van een koers. "Maar de automatismen waren er niet zoals ik had met Leukemans op het WK in 2010 bijvoorbeeld. Op persoonlijk vlak waren er geen problemen, want ik had goed contact met Greg. We hebben nooit echt ruzie gehad. Ja, soms woorden maar dat is met iedereen. Dat is normaal."

Nieuws
  • Photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2017