Michael Boogerd: 'Ik vind dat Evenepoel volgend jaar gooi moet doen naar Tourzege'

Het Giro-parkoers lijkt op maat gemaakt te zijn van Evenepoel, maar Boogerd vindt dat hij die ronde links moet laten liggen. Hij legt uit.

trainingcamp Team Roompot - Charles in Calpe, Spain

Met 70 tijdritkilometers is het net gepresenteerde Giro-parkoers op het lijf geschreven van Remco Evenepoel. De jonge Belg liet ook al een beetje doorschemeren komend seizoen voor het roze te willen gaan.

Maar Michael Boogerd ziet hem liever meteen voor de Tourzege strijden tegen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar, zo zei hij ons magazine dat nu in de winkel ligt (en hier online verkrijgbaar is).

"Ik vind dat Evenepoel volgend jaar een gooi moet doen naar de Tourzege. Waarom niet? Als je goed bent moet je de kansen pakken, want je weet later nooit hoe het loopt. Je ziet het aan Van der Poel die al een paar WK’s op de weg gereden heeft maar de titel pakte hij nog nooit."

Boogerd ziet ook wel dat de Giro een mooie kans voor Evenepoel is. "Natuurlijk kan Evenepoel ook voor de Giro kiezen omdat daar minder druk op staat, maar ik vind dat je de wereldkampioen daarin niet hoeft te beschermen. Natuurlijk zal het extra druk geven om als wereldkampioen de Tour in te gaan, maar voor het leerproces is het een uitstekende keuze."

Niet de topfavoriet

Volgens de Hagenees is het niet zo dat Evenepoel dan meteen moet winnen. "Wat mij betreft is het geen teleurstelling als hij de Tour volgend jaar niet wint. Maar ik denk dat het goed is om aan de Tour te ruiken. De Vuelta heeft hij gewonnen door aan te vallen en gecontroleerd te rijden. In de Tour houden de klassementsrenners elkaar veel meer in de gaten en zal het moeilijker zijn grote verschillen te maken."

Evenepoel zou dan ook niet meteen de topfavoriet zijn, besluit Boogerd. "Ik zie hem niet meteen als topfavoriet voor de Tour want met mannen als Pogacar en Vingegaard heeft ie geduchte concurrenten. Kom op, er zijn genoeg andere renners die meedoen voor Tourwinst. Iedereen is daar op zijn best dus Evenepoel zal niet zomaar van iedereen weg kunnen rijden. Maar ik zou niet meer twijfelen en vol voor de Tour gaan als ik hem was."

Achtergrond
  • Photo Wessel van Keuk/Cor Vos © 2019