Andrea Bagioli over ploegmaat Evenepoel: 'Je kon zien dat hij uit het voetbal kwam, zoveel vertrouwen verwacht je niet'

Andrea Bagioli kon zijn ogen niet geloven toen hij Remco Evenepoel voor het eerst zag. Zoveel zelfvertrouwen had hij zelden gezien.

Binche-Chimay-Binche 2022

Pieter Serry vertelde ooit eens tegen Wieler Revue dat hij op de eerste trainingsstage met Evenepoel dacht: het kan wel een onsje minder en laat het eerst maar eens zien. Dat deed Evenepoel vervolgens meteen. Ook Andrea Bagioli was direct onder de indruk, vertelt hij tegen TuttoBiciWeb. "Je kon zien dat hij uit het voetbal kwam. Hij had vanaf het begin duidelijke ideeën en deed nooit iets om dat te verbergen, zelfs niet tegenover meer ervaren teamgenoten. Zoveel vertrouwen verwacht je niet van een jong iemand."

Bagioli gaat er verder op in. "Zijn onuitputtelijke motor maakt je leven al makkelijker. Als je weet dat je de vaardigheden hebt om dingen te doen waar de meesten van het team van zouden dromen, is alles gemakkelijker. Bovendien is hij zeer overtuigd van zijn middelen. Het maakte indruk op me toen ik zag hoe hij zich gedroeg."

De goede prestaties van Evenepoel zorgen ook voor bizarre verwachtingen in het wielergekke Vlaanderen. "Het zal voor Evenepoel niet makkelijk zijn om met alle aandacht om te gaan die hem te wachten staat, zoals Vingegaard na zijn succes in de Tour de France. Maar in tegenstelling tot Jonas is hij al gewend om in het middelpunt van de belangstelling te staan."

Bagioli is er dan ook van overtuigd dat zijn ploegmakker in staat moet zijn om te gaan met de druk op zijn schouders. "Het zal verder toenemen, maar ik durf te wedden dat hij het aankan. Hij weet hoe hij zich moet blijven concentreren op zijn doelen en hij maakt deel uit van een team dat weet hoe je een wereldkampioen moet behandelen."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022