Alaphilippe maakt plannen 2023 bekend: 'Ronde van Vlaanderen winnen'

De Franse wielrenner Julian Alaphilippe liet weten welke koersen hij volgend seizoen aanstipt. De Vlaamse voorjaarsklassiekers spelen daarbij een hoofdrol.

Tour de France 2021 stage 1

Het was geen al te best seizoen voor de tweevoudige wereldkampioen. Ondanks zijn regenboogtrui wist hij slechts twee keer te zegevieren en kwam hij ook nog eens zwaar ten val.

In een gesprek met La Montagne laat de Fransman weten dat zijn programma er volgend seizoen anders zal uitzien. Hij wil terug schitteren in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Zijn grote doel voor 2023 is namelijk de Ronde van Vlaanderen winnen. Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn dus gewaarschuwd. In 2020 speelde hij al eens hoofdrol tot een aanrijding met een motard daar anders over besliste.

Ook de Ardennenklassiekers staan terug op zijn programma, maar de Vlaamse voorjaarsklassiekers blijven het hoofddoel. Als het voorjaar voorbij is mogen we hem traditioneel terug verwachten in La Grande Boucle. Met een openingsetappe voor punchers zou hij zomaar weer de gele trui kunnen veroveren.

Achtergrond
  • photo JdM/PN/Cor Vos © 2021