Een van de eerste INEOS-ervaringen Thymen Arensman potje billenbrand: 'Pidcock schoot de bal hard op mijn reet'

Thymen Arensman ging onlangs op kamp met zijn nieuwe ploeg INEOS Grenadiers. En daar werd hij op klassieke wijze ontgroend.

La Vuelta ciclista a Espana 22-15

Eén van de dagen gingen Arensman en zijn toekomstige-ploeggenoten bij INEOS Grenadiers langs bij de Franse voetbalclub OGN Nice, dat net als de wielrenners wordt gesponsord door INEOS. Daar speelde de wielrenners een wedstrijdje latje tik. Onder iedere voetballer een bekend spel waarbij je de bal simpelweg zo vaak mogelijk op de lat moet schieten.

Er werden twee groepen gemaakt. "Dat was een leuke ervaring", kijkt de Nederlandse klassementsrenner terug in de podcast Matt Stephens Unplugged. "Ik heb de lat ook twee of drie keer geraakt, dus ik was er best goed in. Helaas was het niet genoeg voor de overwinning, haha. De andere groep won die uitdaging helaas."

Toen volgde een spelletje dat iedere voetballer ook kent: billenbrand. Een spelletje waarbij een verliezer voorovergebukt op een lijn moet staan met zijn billen naar achter. "De andere groep mocht de bal vervolgens op onze reet schieten. Tom Pidcock raakte me vrij hard op mijn kont. Hij en Magnus Sheffield waren heel enthousiast om mij goed te raken. Bij een andere uitdaging had ik Magnus al geraakt, dus misschien had ik het daarom wel verdiend, haha."

Bij de Britse ploeg kende Arensman nog weinig renners. "Het was allemaal nieuw voor me. In de Ronde van Polen eindigde ik op het podium samen met Ethan Hayter en Magnus Sheffield. Toen heb ik met ze gepraat over de ploeg, maar veel jongens kende ik niet persoonlijk. Dat is ook wat ik leuk vind. Om een beetje uit mijn comfortzone te raken."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022