Dopingzaak Toon Aerts: UCI komt met update

De UCI is met een update gekomen betreffende de dopingzaak van Toon Aerts.

wereldbeker cyclocros in Koksijde 2021 men elite

Toon Aerts staat al bijna 9 maanden aan de kant sinds hij op 19 januari een positieve dopingtest aflegde. Omdat er al een tijdje geen voortgang in de zaak lijkt te komen, beslisten zijn supporters om tijdens de Koppenbergcross te protesteren. Vandaag komt de UCI dan toch met een update.

Om te beginnen wil de UCI het één en ander verduidelijken omdat er incorrecte informatie verspreid wordt. "Wij hebben de renner niet voorlopig geschorst, hij heeft op vrijwillige basis een voorlopige schorsing geaccepteerd en rijdt daarom geen wedstrijden meer."

Over het verdere verloop van de procedure laat de UCI weten dat Toon Aerts binnenkort uitlegt geeft over het belastende analyseresultaat (AAF). De UCI zal die uitleg beoordelen en een beslissing nemen. Indien Toon Aerts niet akkoord is met die beslissing wordt de zaak doorverwezen naar het antidopingtribunaal van de UCI.

Verder is de zaak nog steeds lopende en kan de UCI niet zeggen wanneer er precies een definitieve beslissing zal vallen. Wel zullen ze "zo snel mogelijk handelen nadat ze de definitieve uitleg van de renner ontvangen hebben".

Nieuws
  • photo NV/PN/Cor Vos © 2021