Opvallend: Jakobsen en Groenewegen stappen op zelfde dag in huwelijksbootje

Twee Nederlandse topsprinters (die natuurlijk een verleden hebben) trouwden op dezelfde dag. Hieronder de beelden!

Tour de France 2022 stage 14

Oktokber is traditioneel de maand waarin veel wielrenners trouwen. Het seizoen zit er immers op en er is nog even tijd voor vakantie vooraleer er weer wordt getraind. De Nederlandse wielrenners Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen deden dat op exact dezelfde dag, op 29 oktober. En zo blijven hun wegen elkaar kruisen.

In de Ronde van Polen van 2020 kwamen ze beiden hard ten val na een manoeuvre van Groenewegen. Jakobsen was even in levensgevaar, heeft een hele lange revalidatie achter de rug en maakt ondertussen weer deel uit van het peloton.

Dylan Groenewegen gaf zijn vriendin Nine het ja-woord in Spanje. Het koppel heeft al een zoontje: Mayson. Na de crash kregen ze te maken met veel bedreigingen. Tevens kreeg Nine te maken met zwangerschapscomplicaties. Groenewegen vroeg haar ten huwelijk toen ze tijdens die zwangerschap in het ziekenhuis lag.

Fabio Jakobsen trouwde met zijn vriendin Delore in eigen land. Delore Stougje (nu Jakobsen) is een oud-wielrenster die actief was in het topamateurcircuit. Ze is 24 jaar en werd geboren in Zuidland, Zuid-Holland. Jakobsen vroeg na z'n crash in Polen of zij het nog wel oké vond als hij profwielrenner was. Ze stemde toe en het resultaat is bekend.

Eind september stapte Jakobsens ploeggenoot Remco Evenepoel ook al in het huwelijksbootje met zijn Oumi. De twee gingen op huwelijksreis naar de Malediven en nemen nu hun intrek in hun nieuwe huis in Spanje.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022