Alaphilippe over verhouding met Evenepoel: 'Niemand verdient de regenboogtrui meer dan hij'

Voor Alaphilippe was het een seizoen om snel te vergeten. Zijn ploegmaat Remco Evenepoel daarentegen kende een droomjaar.

World Championships elite men - Road - 2022

Twee jaar lang had de Fransman de eer om in de regenboogtrui te mogen rond rijden. Volgend seizoen geeft hij die trui door aan zijn ploeggenoot Remco Evenepoel. Het zijn beiden uitzonderlijke talenten, maar van rivaliteit is er helemaal geen sprake.

In een interview met Cycling News vertelt Alaphilippe meer over zijn relatie met Evenepoel. "We zijn verschillende soorten renners, maar we hebben een hele goede verstandhouding", klinkt het.

"Hij kende een uitzonderlijk seizoen door zoveel te winnen. Door zijn eindzege in de Vuelta is er niemand die het meer verdient om wereldkampioen te worden dan hij. Ik ben blij dat ik de trui aan hem heb kunnen doorgeven en dat de trui zo binnen de ploeg blijft".

Een bewijs van hun goede verstandhouding is het feit dat ze regelmatig voor elkaar rijden. Bovendien was Alaphilippe één van de eerste renners die Evenepoel feliciteerde na zijn wereldtitel in Wollongong.

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022