Puck Pieterse verovert met overmacht de Europese titel bij de beloften

Op een kurkdroge omloop werd deze middag het Europees kampioenschap voor de beloften vrouwen verreden. De Nederlanders kwamen als topfavoriet aan de start in Namen.

European Championships Cyclocross 22 women U23

De Luxemburgse Marie Schreiber kende opnieuw een kanonstart en dook als eerste het veld in. Ook Pieterse, Bäckstedt en Burquier waren goed vertrokken. Topfavoriete Shirin van Anrooij miste haar start volledig.

Al in de eerste ronde maakte Bäckstedt een tuimeling op de gevreesde afdaling richting kasseien. Vervolgens trok topfavoriete Puck Pieterse in haar regenboogtrui stevig door. Ze bouwde haar voorsprong langzaam uit en had in de tweede ronde al 35 seconden voorsprong op achtervolgers Burquier en van Anrooij.

Line Burquier leidde de achtervolging. De Française is wereldkampioene mountainbike bij de beloften en dit parkoers is dus helemaal haar ding. In de afdalingen reed ze telkens iets verder weg van Shirin van Anrooij.

Het podium werd al vrij snel duidelijk. Pieterse reed alleen maar verder weg en Van Anrooij kon Burquier niet volgen.

Puck Pieterse veroverde uiteindelijk het goud. Ze demonstreerde nog even haar technische skills door met een wheelie over de finish te rijden. Line Burquier reed knap naar het zilver en kwam binnen op 50 seconden. Shirin Van Anrooij vervolledigde het podium met een bronzen medaille.

Nieuws
  • Photo: Sebastien Smets/PN/Cor Vos © 202c