Indrukwekkende Sweeck overklast tegenstand in Merksplas: 'Ben heel goed, maar nog geen 100 procent'

In de Superprestige van Merksplas kon Thomas Pidcock voor het eerst zijn regenboogtrui tonen. Een zege zat er echter nog niet in, die ging opnieuw naar Laurens Sweeck.

SuperPrestige Aardbeien Cross Merksplas 2022 elite

Merksplas mocht vandaag de Superprestige ontvangen en daarbij was het vooral uitkijken naar wereldkampioen Thomas Pidcock die vandaag zijn rentree maakte in het veld. In de Beekse Bergen werd er nog rond gereden in korte mouwen, vandaag was het heel wat frisser.

Iserbyt miste opnieuw zijn start. Pidcock was wel goed vertrokken, maar zakte wat weg in de openingsronde. Sweeck ging er meteen hard tegenaan. Niels Vandenputte ging mooi mee en wat later kwam ook Iserbyt aansluiten.

Sweeck leek opnieuw over superbenen te beschikken en ging er in de tweede ronde alleen van door. Achteraan kwam Pidcock langzaam naar voren geschoven.

De Belg is duidelijk in de vorm van zijn leven. In de achtervolging reden ze zich met z'n vijven te pletter op 20 seconden en de kloof werd alleen maar groter. Enkel Lars van der Haar leek opgewassen tegen een ontketende Sweeck. In de vierde ronde probeerde de Nederlandse kampioen in zijn ééntje naar Sweeck toe te rijden. Voor Vanthourenhout, Iserbyt en Pidcock ging het te snel. Zij volgden op 30 seconden.

Sweeck is op dit moment een klasse apart en leek solo onderweg naar een nieuwe zege. Van der Haar gaf zich echter niet zomaar gewonnen, maar kwam uiteindelijk geen meter dichter.

Er stond geen maat op Sweeck die nu al drie crossen op rij wint. Lars Van der Haar werd tweede en Europees kampioen Michael Vanthourenhout snelde naar een derde plaats.

Pidcock strandde, net als bij zijn debuut vorig jaar in Boom, op een zevende plek.

Reactie Sweeck

Laurens Sweeck blijft maar winnen en denkt zelfs dat er nog ruimte is voor verbetering. "Mijn wedstrijd was niet helemaal foutloos, maar dat was bij niemand het geval. Ik kon in het begin al het verschil maken omdat niemand echt kwam opzetten en dat speelde nadien in mijn voordeel. Ik ben nog altijd niet 100 procent, maar wel heel goed. Ik wil deze vorm proberen te behouden."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022