Milieuactivisten bekladden kantoren INEOS in Londen en protesteren bij hoofdkantoren British Cycling

Chemiebedrijf Ineos en British Cycling zijn in het Verenigd Koninkrijk het doelwit geworden van milieuactivisten.

Cycling Weekly meldt dat twee demonstranten van de activistengroepering Extinction Rebellion zondag de hoofdkantoren van British Cycling in Manchester hebben beklommen. Eénmaal boven haalden ze een spandoek tevoorschijn met de boodschap 'Get Shell out of British Cycling'.

Ze doen dat uit protest tegen de nieuwe samenwerking tussen British Cycling en oliemaatschappij Shell. British Cycling kondigde vorige maand aan dat ze een deal sloot voor acht jaar met de oliegigant, waardoor Shell nu officiële partner is van British Cycling. Die controversiële deal stuitte op hevig verzet.

Ook de kantoren van chemireus INEOS kreeg activisten van Extinction Rebellion op bezoek. Het kantoor werd beklad met zwarte verf en er werd een spandoek bovengehaald met als opschrift 'INEOS = Plastic = Death'. INEOS is hoofdsponsor van de Britse wielerformatie INEOS Grenadiers.

De wielerwereld, en bij uitbreiding sportevenementen van over de hele wereld, worden de laatste jaren steeds meer geteisterd door klimaatprotesten. Zo werd ook de voorbije Tour de France in de tiende etappe even stilgelegd door demonstranten die de weg blokkeerden.

Achtergrond
  • Photo: Extinction Rebellion UK/Twitter