Lotte Kopecky breekt met vriend en trainer: 'Coachwissel nodig'

Lotte Kopecky spreekt over een moeilijk privébesluit dat ook gevolgen heeft voor haar sportieve leven: de breuk met haar vriend.

Kristallen Fiets award show 2021

Lotte Kopecky kende een bijzonder succesvol jaar waarin ze op de weg onder andere de sterkste was in de Strade Bianche en op het WK baanwielrennen ook de nodige gouden medailles binnensleepte.

Dat deed ze nog met haar vriend Kieran De Fauw als haar persoonlijke trainer. Maar de twee zijn na een relatie van vier jaar uit elkaar, zo bevestigde Kopecky aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. En dat betekent ook het einde van hun professionele relatie als coach en pupil.

Vanuit een trainingskamp met nationale baanploeg in Belek legt Kopecky uit. "Het is gewoon een keuze die je maakt. Op korte termijn is een coachwissel wel nodig, ja. Maar ik word goed ondersteund en opgevangen door mijn omgeving en de federatie. Ik denk niet dat het een negatieve impact zal hebben op mijn prestaties."

Citroen

In Belek is Kopecky trouwens niet om heel hard te trainen. Ze deed recent namelijk nog mee aan de Zesdaagse van Gent. Ze koerst eigenlijk al het hele jaar, op de verschillende disciplines. Maar daar gedijt ze goed onder.

"Als ik vijf dagen niet fiets, kruip ik al snel weer op de fiets. Ik voel me lichamelijk zeker niet leeg. Ook mentaal niet. Ik ben als een citroen die je uitperst. Het sap zit er al snel weer in. Wat niet wegneemt dat de rust nu fysiek wel goed doet", zijn de welhaast Cruijffiaanse woorden van Kopecky.

Nieuws
  • Photo GvG/PN/Cor Vo