Mørkøv vraagt aan team om vaker met Jakobsen te koersen: 'Ik wil volgend jaar de beste versie van mezelf worden'

Michael Mørkøv ziet het helemaal zitten om Fabio Jakobsen volgend jaar naar vele zeges te leiden. "Ik ben heel gemotiveerd."

Kampioenschap van Vlaanderen 2022

In gesprek met het Deense Feltet vertelt de beste lead-out van het peloton over zijn samenwerking met de Nederlander. "Fabio en ik hebben niet zo veel samen gekoerst. Over de laatste vier jaar deden we meestal een paar races samen, maar we hebben geen ononderbroken periode samen doorgebracht. Ik heb tegen de ploeg gezegd dat ik volgend jaar vaker met Fabio wil koersen, zodat we ervaring kunnen opdoen. Ook in de kleinere wedstrijden."

Mørkøv benadrukt dat hij niets van de instincten van Jakobsen wil wegnemen. Hij wil hem niet vertellen wat hij moet doen, want de Deen weet ook dat Jakobsen ervan houdt om zelf zijn weg te zoeken in de sprint. Als voorbeeld noemt hij de overwinning van Jakobsen in Kuurne-Brussel-Kuurne afgelopen seizoen. "Hij rijdt zijn sprint daar zonder enige hulp van anderen."

"Hij doet bijna een lead-out voor zichzelf", vervolgt Mørkøv zijn verhaal. "Ik wil dat niet van hem wegnemen. Daarom zal ik nooit van hem vragen om me honderd procent te volgen als er ook een andere manier voor hem werkt, maar het is duidelijk dat we een weg moeten vinden waarbij we het beste uit ons beiden kunnen halen. Ik wil volgend jaar de beste versie van mezelf zijn, en ik ben heel gemotiveerd om daarvoor te werken."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022