Mathieu van der Poel blij maar kritisch: 'Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm'

Mathieu van der Poel maakte in de beginfase een aantal foutjes, maar iets voor halfweg koers toonde hij weer zijn dominante zelf.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 men elite

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al snel zat de Nederlander in het wiel van Lars van der Haar, die de beste start kende in Zeeland. Toch verliep het niet vlekkeloos voor de Nederlander en kwam hij zelfs een aantal keer ten val. Na zo'n drie rondes kreeg Van der Poel het goede gevoel te pakken en al snel sloeg hij een gat met Tom Pidcock en co.

Een heel groot gat reed Van der Poel niet bijeen ten opzichte van de wereldkampioen, maar toen Pidcock in de slotronde zijn velg in tweeën reed, was het gedaan met de strijd. Uiteraard was Van der Poel in de wolken met zijn overwinning. "Dit voelt heel goed. Het is al van even geleden dat ik gewonnen heb in het veld. Vorig seizoen was geen goed seizoen. Al kan ik het door mijn rugproblemen geeneens een seizoen noemen."

Met de vorm van MvdP zit het dus wel goed. "Ik heb een goede voorbereiding gehad en ben heel blij met de vorm. Technisch heb ik wel veel fouten gemaakt, maar dat is normaal. Ik heb nog wat werk te doen om op mijn topniveau te komen. Ik heb een paar crossen en specifieke trainingen nodig, maar met mijn vorm zit het wel goed na de goede voorbereiding in Spanje. In december hoop ik op topniveau te zijn."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022