ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De Tour de France breekt na bijna een halve eeuw finish op de Champs-Elysées met de traditie. In 2024 zal de Ronde van Frankrijk met een individuele tijdrit eindigen in de badplaats Nice.

Tour de France 2022 stage 20 ITT

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op de brede straten van de Champs-Elysées uitvechten in 2024. Sinds 1975 kwam La Grande Boucle aan op deze wereldberoemde boulevard. Nice was in 2020 nog het decor van het Grand Départ van de Tour maar mag nu dus de apotheose organiseren.

Hopelijk staat er nog wat op het spel op de laatste dag zodat het slotstuk niet een anticlimax wordt. De laatste keer dat een tijdrit de Tour afsloot was in 1989, toen Greg LeMond zijn rivaal Laurent Fignon uit het geel reed. Juist, op de Champs-Elysées.

De Tour gaat vanwege de Olympische Spelen in Parijs in 2024 een week eerder van start. De slottijdrit in Nice is op 21 juli. Waar de Tour in 2024 van start gaat is nog niet officieel bekendgemaakt maar als we op de geruchten mogen afgaan maakt de Italiaanse stad Florence een grote kans.

Champs-Elysées haters hebben pech want het uitstapje naar Nice is eenmalig. In 2025 finisht de Tour gewoon weer in Parijs. "Dan vieren we dat de Tour al 50 jaar aankomt op de Champs-Elysées", aldus organisator Christian Prudhomme.

Nieuws
  • Rocamadour - France - cycling - Jonas Vingegaard (Denmark / Team Jumbo-Visma) pictured during 109th Tour de France (2.UWT) stage 20 Lacapelle-Marival > Rocamadour ITT (40KM) - Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022