Mathieu van der Poel ondervindt geen hinder van knie en schouder, zegeviert met overmacht in Antwerpen

Mathieu van der Poel heeft de eerste slag van het cross-seizoen gewonnen. Hij bleef Wout van Aert en Michael Vanthourenhout ruim voor.

Wereldbeker Cyclocross Race in Antwerpen 2022 men elite

Met smart werd uitgekeken naar de cross in Antwerpen, want voor een eerste keer dit jaar stonden Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en Wout van Aert gezamenlijk aan de start. De start was voor Van Aert, die van de tweede rij moest komen. Van der Poel moest van nog verder starten, maar kende ook een goed begin. Pidock had dat niet, want de wereldkampioen raakte rond de 25ste plek en kon nooit meer aan de kop komen.

Van Aert nam bijna de gehele eerste ronde voor zijn rekening, maar met het ingaan van het tweede rondje viel Van der Poel aan met een indrukwekkende versnelling. De Nederlander sloeg direct een gat en beetje bij beetje liep hij verder uit op Van Aert en de goed presterende Michael Vanthourenhout. Na een goede zandstrook leek Van Aert aan een inhaalslag te gaan beginnen, maar Van der Poel stelde vlug orde op zaken en breidde zijn voorgift wéér snel uit.

Van der Poel vloog door het zand, versnelde op de steile hellingen en op de vlakke stukken slingerde hij zijn motor aan. Er was simpelweg niets aan hem te doen en de strijd was helemaal gestreden toen Van Aert bij de balkjes ten val kwam. Van der Poel ging de slotronde in met een voorsprong van een halve minuut. De laatste ronde controleerde hij vooral, maar zijn overwinning kwam niet meer in gevaar. Van Aert en Vanthourenhout completeerden het podium.

Cyclocross
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022