Annemiek van Vleuten bij de Masai in Kenia: goat ontmoet goat

Annemiek van Vleuten is in Afrika en dat levert niet alleen maar plaatjes met giraffes en nijlpaarden op...

Annemiek van Vleuten vertoeft op dit moment in Kenia voor een fietsvakantie. Niet zomaar een vakantie, want ze maakt naast ritjes op de gravelbike ook kennis met het project Bikes4Masai dat haar mannelijk ploeggenoot bij Movistar Carlos Verona opstartte (hier lees je meer over haar reis).

Een heel mooi initiatief waar Van Vleuten onlangs ook al aardig wat geld (17.000 euro, ook voor de revalidatie van Amy Pieters) voor ophaalde met haar zolderveiling.

Maar natuurlijk staat de reis ook in het teken van wilde dieren spotten. Op de Strava van Annemiek is te zien dat ze al de nodige nijlpaarden, giraffen en andere wilde dieren tegenkwam tijdens haar reis. Maar op haar Instagram is te zien dat ze ook een wat minder exotisch dier tegenkwam..

Het is niet geheel onbetwistbaar, want Marianne Vos zou je natuurlijk evengoed als GOAT (Greatest Of All Time) kunnen aanduiden, maar haar reisgenoot/vriend Oscar Abad schrijft bij een foto van Annemiek van Vleuten bij een geit 'Goat recognizes goat'. Hoe dan ook een prima plaatje met de nodige humor natuurlijk!

De ene goat met de andere goat. | Beeld: Instagram Annemiek van Vleuten

Van Vleuten is nog tot zaterdag in Afrika. Daarna gaat ze meteen door naar het teamtrainingskamp van haar ploeg Movistar in Spanje. Dat zal zo'n twee weken duren, zodat ze met Kerst weer in Nederland is. Op 23 december staat er nog een teamdag van TeamNL voor het vrouwenwegwielrennen in Nederland op de agenda van Van Vleuten.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Annemiek van Vleuten