HomeNieuwsWaar kunnen Cees Bol en Cavendish nog heen op het hoogste niveau?...

Waar kunnen Cees Bol en Cavendish nog heen op het hoogste niveau? Deze ploegen zitten nog niet vol

De renners van B&B Hotels-KTM zijn vrij om op zoek te gaan naar een andere ploeg nu de financiering piept en kraakt. Wel pas begin december.

Ramon Sinkeldam heeft al een nieuwe ploeg gevonden, maar niet iedereen heeft die luxe. “Ergens was ik blij dat ik een keer het hele verhaal hoorde, maar tegelijk moet je zeggen: in december pas vertellen dat iedereen vrij is, dat is voor mij eigenlijk not done”, vertelde Jens Debusschere in Het Nieuwsblad over het project van Pineau. 

De grootste namen die nog op zoek zijn naar een nieuwe ploeg zijn natuurlijk Mark Cavendish, Cees Bol, Nick Schultz, Franck Bonnamour, Pierre Rolland, Axel Laurence en mountainbiker Victor Koretzky. Waar zouden zij nog heen kunnen? Een WorldTeam mag maximaal dertig renners hebben.

De ploegen die nog niet vol zitten: Ag2r Citroën Team, Bahrain-Victorious, BORA-hansgrohe, Groupama-FDJ, INEOS Grenadiers, Intermarché-Wanty, Jumbo-Visma, Soudal Quick-Step, Team Arkéa-Samsic, Trek-Segafredo en UAE.

Vanuit Nederlands oogpunt is de toekomst van Bol natuurlijk het meest interessante. Bij Team Jumbo-Visma zoeken ze graag naar Nederlands talent, maar of Bol in dat plaatje past, is de vraag. Ten eerste op financieel vlak, maar ook wat betreft rennersbestand. Overigens zit Team DSM van bovenstaande ploegen al vol, nadat gisteren bekend werd gemaakt dat Tobias Lund Andersen, Lorenzo Milesi en Oscar Onley promotie maken.

Voor Cavendish is het dus maar de vraag bij welke ploeg hij nog terecht kan. Hij werd eerder al gelinkt aan Israel-Premier Tech omdat hij op goede voet staat met de CEO van Factor, hun fietsenleverancier. Maar de Israëlische ploeg is komend seizoen niet meer actief in de WorldTour en daarom is een startbewijs voor bijvoorbeeld de Tour hoogst onzeker.

Voor Nick Schultz is het waarschijnlijker dat hij op het hoogste niveau nog ergens aan de slag kan. De Australische klimmer zou bijvoorbeeld een hele goede uitbreiding zijn voor de ploeg rondom Remco Evenepoel.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

🎥 Salto op de racefiets in een halfpipe? Deze waaghals doet het ‘gewoon’

Mathieu van der Poel is een acrobaat op de fiets en bij de vrouwen...

Giro | Hoe Georg Preidler een splijtzwam werd in de Giro die Tom Dumoulin won: ‘Eigenlijk wilde ik hem ook helemaal niet meenemen’

Op de slotdag van deze Giro gaan we 5 jaar terug in de tijd. Tom Dumoulin won, maar in Team Sunweb zat ook een Oostenrijkse splijtzam. Een reconstructie.

Meer zoals dit

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

Bijzonder verhaal: fan die Roglic terug op pad hielp, blijkt voormalige teamgenoot uit schansspringen te zijn

Primoz Roglic heeft tijdens de klimtijdrit van gisteren voor de verrassing gezorgd. Drie jaar...

Primoz Roglic in de wolken na stunt in Giro: ‘Dit zijn de momenten waarvoor ik leef’

De beestachtige klimtijdrit op de voorlaatste dag van de Giro heeft voor het verwachte...