Waar kunnen Cees Bol en Cavendish nog heen op het hoogste niveau? Deze ploegen zitten nog niet vol

De renners van B&B Hotels-KTM zijn vrij om op zoek te gaan naar een andere ploeg nu de financiering piept en kraakt. Wel pas begin december.

Tour of Britain 2022 stage 2

Ramon Sinkeldam heeft al een nieuwe ploeg gevonden, maar niet iedereen heeft die luxe. "Ergens was ik blij dat ik een keer het hele verhaal hoorde, maar tegelijk moet je zeggen: in december pas vertellen dat iedereen vrij is, dat is voor mij eigenlijk not done", vertelde Jens Debusschere in Het Nieuwsblad over het project van Pineau. 

De grootste namen die nog op zoek zijn naar een nieuwe ploeg zijn natuurlijk Mark Cavendish, Cees Bol, Nick Schultz, Franck Bonnamour, Pierre Rolland, Axel Laurence en mountainbiker Victor Koretzky. Waar zouden zij nog heen kunnen? Een WorldTeam mag maximaal dertig renners hebben.

De ploegen die nog niet vol zitten: Ag2r Citroën Team, Bahrain-Victorious, BORA-hansgrohe, Groupama-FDJ, INEOS Grenadiers, Intermarché-Wanty, Jumbo-Visma, Soudal Quick-Step, Team Arkéa-Samsic, Trek-Segafredo en UAE.

Vanuit Nederlands oogpunt is de toekomst van Bol natuurlijk het meest interessante. Bij Team Jumbo-Visma zoeken ze graag naar Nederlands talent, maar of Bol in dat plaatje past, is de vraag. Ten eerste op financieel vlak, maar ook wat betreft rennersbestand. Overigens zit Team DSM van bovenstaande ploegen al vol, nadat gisteren bekend werd gemaakt dat Tobias Lund Andersen, Lorenzo Milesi en Oscar Onley promotie maken.

Voor Cavendish is het dus maar de vraag bij welke ploeg hij nog terecht kan. Hij werd eerder al gelinkt aan Israel-Premier Tech omdat hij op goede voet staat met de CEO van Factor, hun fietsenleverancier. Maar de Israëlische ploeg is komend seizoen niet meer actief in de WorldTour en daarom is een startbewijs voor bijvoorbeeld de Tour hoogst onzeker.

Voor Nick Schultz is het waarschijnlijker dat hij op het hoogste niveau nog ergens aan de slag kan. De Australische klimmer zou bijvoorbeeld een hele goede uitbreiding zijn voor de ploeg rondom Remco Evenepoel.

Achtergrond
  • Photo: Nick Pipps/SCA/Cor Vos © 2022