Stranddag op Strava: Mathieu van der Poel ramt eerst viaducten op en maakt het af op strand in Spanje

Mathieu van der Poel de hele dag liggend op een handdoekje aan het strand? Welnee! Fietsen langs de branding natuurlijk...

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 men elite

Na drie crosswedstrijden, waarvan hij er twee won (Hulst en Antwerpen) en in eentje ten val kwam (Boom), trok Mathieu van der Poel alweer naar Spanje om te trainen. Hij deed dat met enige tegenzin, maar voor z'n ambities op de weg is het nodig om kilometers te maken.

Op de eerste dag in Benacassim werkte hij dan ook een lange rit van iets meer dan vier uur met de nodige hoogtemeters af. Maar gisteren bleek dat het niet alleen maar duur- en wegwerk is.

Elf keer intervallen op viaduct

In een rit van 2 uur en 20 minuten op z'n crosser trok hij vanuit het hotel eerst naar een viaduct in de buurt om daar intervaltrainingen te doen. Hij ramde het ding over de Autopista del Mediterraneo maar liefst elf keer op.

Het korte rondje dat hij er deed bevat onder meer een segmentje van 440 meter dat 4,6 procent omhoog loopt. Voor MVDP op zijn crossfiets een inspanning van zo'n anderhalve minuut. Het rondje bevat daarna nog een vergelijkbaar klimmetje.

Na die inspanningen toog hij naar het strand. Niet om te genieten van gedane arbeid, maar om zich nog even verder in het zweet en aan z'n zandskills te werken. Hij reed uiteindelijk zo'n 15 kilometer op het strand. Langs de branding zoals je op de foto's kunt zien, maar hij werkte er ook nog een intensief blok met kleine rondjes af.

Om het helemaal af te maken, werkte Van der Poel samen met Gianni Vermeersch in de avonduren ook nog een looptraining af. Aan een voor de gemiddelde hardloper toch zeer behoorlijk tempo van 4 minuut 18 per kilometer liep hij een half uur - wie goed is in wiskunde zal tot de conclusie komen dat je dan op iets meer dan 7 kilometer komt.

Val di Sole

Van der Poel blijft nog tot 14 december in Spanje. Daarna kunnen we hem op zaterdag 17 december weer in het veld bewonderen. Nou, veld.. Hij staat dan aan de start van de wereldbekercross van Val di Sole, een sneeuwcross hoog in de Dolomieten. Daarna volgt een intensief kerstprogramma in de cross.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022