Quinten Hermans keert 23 december terug in cross: 'Ik heb eigenlijk geen idee waar ik conditioneel zal staan'

Na het EK veldrijden nam Quinten Hermans even rust, maar het begint weer te kriebelen bij de nummer twee van de jongste Luik-Bastenaken-Luik.

European Championships Cyclocross 22 men elite

Hermans, die vanaf volgend kalenderjaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, zijn laatste cross was het EK in Namen. Daar had hij een groot doel van gemaakt, maar dat viel mede door mechanische pech flink tegen. Momenteel is Hermans op stage met zijn nieuwe ploeg en op 23 december keert hij terug in competitie tijdens de cross in Mol. Zijn rentree na een welverdiende rustperiode.

"Ik zag er nog wel iets in om na de Ronde van Lombardije door te trekken in het veld", reageerde Hermans in gesprek met Sporza. "Achteraf moest ik wel toegeven dat het mentaal een zware strijd was met mezelf om scherp te blijven na een lange zomer. Bovendien was er ook de decompressie en de jetlag na het WK. Fysiek was ik nog best in orde in Namen, maar door een val en twee lekke banden mocht het uiteindelijk niet zijn op dat EK."

Het begint inmiddels weer te kriebelen om te gaan crossen, vertelt hij. Twee weken terug begon hij de cross weer intensief te volgen en in Mol is hij er zelf weer bij. "Ik heb geen idee waar ik conditioneel sta. Het zal voor mij ook een beetje ontdekken zijn hoe goed ik zal reageren op een intermezzo zonder cross. Het is voor mij redelijk nieuw om midden in het seizoen te hervatten. Ik ga gewoon genieten en hoop dat de resultaten volgen."

Of Hermans het WK in Hoogerheide zal betwisten, valt nog te bezien. Dat hangt af van zijn niveau in het veld. "Als we zien dat het goed gaat en een top vijf plaats erin zit, dan zal ik het WK niet links laten liggen. Anders zit mijn veldritseizoen erop na het BK."

Cyclocross
  • Photo: Sebastien Smets/PN/Cor Vos © 2022