Video | Nieuwe beelden vanuit winterwonderland Val di Sole: dik pak sneeuw en spectaculaire parkoersopbouw

In Nederland is het koud, maar helaas geen sneeuw. Dat is in Val di Sole wel anders. Heerlijke beelden uit Italië, met onder andere een mooie timelapse van de parkoersopbouw in de sneeuw!

Men elite UCI cyclo-cross World Cup 2021 Val di Sole

In Nederland vriezen op dit moment je ledematen ook van je lijf en neemt de schaatskoorts langzaam bezit van ons (het is te koud om te fietsen..). Maar sneeuw ligt er nog niet en daar staat en valt een winterwonderland toch wel echt bij. Sprookjesachtig wordt het pas bij een dik pak sneeuw.

Gelukkig ligt dat er wel in Val di Sole, waar aankomende zaterdag voor de tweede keer een Wereldbeker cyclocross wordt gehouden. We lieten al eerder wat sneeuwpret zien, maar aan de meest recente beelden te zien kunnen we weer gaan genieten van een prachtige sneeuwcross!

Zoals je in onderstaande tweets van het Cyclocross-kanaal van de UCI op Twitter kunt zien, ligt het parkoers er fraai bij in het dal bij Vermiglio in de Italiaanse Dolomieten.

Zo'n parkoers ligt er natuurlijk niet zomaar. Daarom is het leuk dat we via de webcams in een door Jens Dekker getwitterd bericht een timelapse kunnen zie van hoe het is opgebouwd.

En om het af te maken, als je nog niet enthousiast was, een kek promofilmpje met prachtige beelden van het dal én het dorpje. Je zou er bijna nog even heen rijden om zelf een kijkje te gaan nemen in plaats van warm voor de buis te zitten..

Dat warm voor de buis zitten, doe je een half uurtje eerder dan te doen gebruikelijk. In verband met de troostfinale van het WK voetbal zendt Eurosport vanaf 13.00 uur de vrouwen uit. De mannen volgen daarna.

Bij de vrouwen kunnen we weer een mooi duel tussen Puck Pieterse en Fem van Empel verwachten. Die laatste pakte daar vorig jaar haar eerste zege bij de elite in wereldbekerverband. Pieterse kreeg te kampen met pech.

Mathieu van der Poel is de grote blikvanger bij de mannen. Hij is terug van een stage in Spanje en hervat zijn crossseizoen nu echt. Wout van Aert, die vorig jaar won, is er deze keer niet bij. Hij is nu juist op stage in Spanje. Rond de kerstdagen krijgen we gelukkig wel een paar duels tussen de twee te zien!

Cyclocross
  • Photo Anton Vos/Cor Vos © 2021