Het zit Egan Bernal niet mee: Colombiaan opnieuw onder het mes

De Colombiaanse renner Egan Bernal dient opnieuw een chirurgische ingreep ondergaan. Hij zou al enkele jaren ademhalingsproblemen ondervinden.

Tour of Denmark 2022 - stage-1

Het zit pechvogel Bernal niet mee. Begin dit jaar maakte hij een horrorcrash door op training recht op een geparkeerde bus te knallen. Zijn lijstje met blessures was hallucinant en hij ontsnapte naar eigen zeggen aan de dood.

Bernal herstelde wonderbaarlijk snel en maakte in augustus tijdens de Ronde van Denemarken zijn wederoptreden in het peloton. Nu moet de voormalig Tour- en Giro winnaar helaas opnieuw onder het mes. Vanwege een afwijking aan het neustussenschot zou hij al enkele jaren last hebben van ademhalingsproblemen bij grote inspanningen. De operatie had tot doel "de doorgang van lucht door de neus te verbeteren", aldus de artsen tegen het Colombiaanse SoHo.

In 2023 wordt de Tour opnieuw het grote doel voor Bernal. Over een kleine maand trapt hij al zijn seizoen af in de Vuelta a San Juan (22 januari - 29 januari) waar hij het opneemt tegen Remco Evenepoel.

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022