Tiesj Benoot zou ooit mee willen doen aan Ironman: 'Bij Jumbo-Visma is het heel normaal om hard te lopen''

Tiesj Benoot denkt regelmatig na over het leven na het wielrennen. Hij denkt na over onder meer marathons en/of triatlons.

Team presentation Jumbo - Visma team 2023

Benoot was in 2022 onder de indruk van een aantal Noorse triatleten. "Ik zou het later misschien ook wel willen doen: een Ironman", zo vertelde hij in De Tribune. "Ik loop graag en zou het tof vinden om daar een project van te maken. Ik heb al vaak nagedacht: wat als het stopt? Ben je dan voldaan als je gewoon een uurtje gaat lopen of twee uurtjes gaat fietsen? Op dit moment denk ik van niet, maar misschien ben ik fysiek uitgeblust na mijn loopbaan."

Toch denkt de renner van Team Jumbo-Visma dat hij na zijn loopbaan wel een aantal uitdagingen aangaat. "Ik heb verschillende dingen waar ik een doel van kan maken. Een marathon, en een triatlon. Mountainbikewedstrijden als Cape Epic spreken me ook aan. Ik loop in de winter als voorbereiding. Dat gaat vlot. Ik ben lang en smal gebouwd en heb er aanleg voor. Mijn grootvader was ook hardloper. Ik doe het graag, enkel voor zwemmen moet ik me opladen, haha."

Bij Team Jumbo-Visma wordt het ook gestimuleerd. "Het is individueel te bekijken, maar een groot deel van de renners in onze ploeg loopt ook. Dat wordt zeker niet afgeraden. Het is een sterke filosofie binnen deze ploeg dat de input ook van de renner zelf moet komen. Als je wil hardlopen, is dat goed. In veel andere ploegen zal gelachen worden dat je gaat hardlopen, maar bij Jumbo-Visma is het de normaalste zaak van de wereld."

Na zijn blessure is Benoot weer op de goede weg. Hij heeft duidelijke doelen voor het nieuwe seizoen. "Een jaar gevrijwaard blijven van pech en ik hoop ook op een mooie overwinning in 2023. Als ik één koers win in het voorjaar, dan mag ik tevreden zijn met mijn wielerjaar."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022