Mathieu van der Poel over rug: 'Naar de kinesist en dan komt het wel goed'

Mathieu van der Poel kreeg in de cross van Koksijde weer last van zijn rug. Hij moet nu hopen dat het eenmalig was.

Koksijde (Bel) X2O Badkamers Trofee elite mannen

Meteen na de finish leek hij zich de nodige zorgen te maken, maar iets later tegen In het Wiel was Van der Poel al iets optimistischer over zijn rug. "Een beetje frustrerend, want ik had er naar uitgekeken. Koksijde is een van mijn lievelingscrossen en vandaag was dus niet zo leuk. Ik had nogal last van mijn rug en ik kon niet afzien. Ik had flink wat pijn."

De pijn komt volledig uit het niets voor de Nederlander. "Nee, ik heb geen voortekenen gehad. Het ging vrij goed de laatste weken en ook tijdens de opwarming had ik geen last. Een beetje vreemd is het wel. Ik heb geen idee waarmee het te maken heeft. Morgen weer behandelen en dan zondag (in Zonhoven, red.) weer terug ertegenaan."

Hoewel er nog weinig over te zeggen viel, klonk Van der Poel in het interview met het Algemeen Dagblad al iets optimistischer dan tijdens zijn flashinterview. "Ik hoop dat het eenmalig was, maar het is sowieso jammer. Ik had graag de strijd aangegaan en als je afgelopen crossen bekeek, was het logisch geweest dat we weer een gevecht hadden uitgevochten. Ik heb nog wel wat last nu. Snel zitten en morgen naar de kinesist. Dan komt het wel goed."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023