Patrick Lefevere: 'Heb Julian laten verstaan dat hij mocht vertrekken als hij omgeving beu was'

Julian Alaphilippe kende een baalseizoen en daar zit zijn vele pech ongetwijfeld voor iets tussen. Lefevere is echter hard voor de Fransman.

Coppa Bernocchi 2022

Nee, 2022 was niet het seizoen van Julian Alaphilippe. Valpartijen, blessures en ziekte zorgden ervoor dat de Fransman slechts twee keer kon zegevieren. Als het al enige troost kan zijn: hij heeft zijn baalseizoen in de regenboogtrui mogen rondrijden.

Ondank zijn vele pech is wolfpack ploegleider Patrick Lefevere hard voor de Fransman. Eerder liet hij al verstaan dat Alaphilippe hem een revanche verschuldigd. Tijdens de ploegpresentatie van Soudal Quick-Step in Plopsaland De Panne haalde hij opnieuw fel uit. "We hebben een gesprek gehad dat aan de ribben blijft kleven", klinkt het.

Lefevere erkent dat Alaphilippe een pechseizoen reed, maar vindt dat hij daar niet alles mag achter verstoppen. "Ik wil de Julian van twee jaar geleden opnieuw zien. Ik heb hem laten verstaan dat hij zou mogen vertrekken als hij de omgeving beu was. Ik ben niets met een renner die het even gehad heeft", klinkt het hard.

Toch moeten we niet meteen verwachten dat Alaphilippe andere oorden zal opzoeken. "We hebben daar een heel goed gesprek over gehad en hij heeft het niet gehad. Hij wou absoluut bij de ploeg blijven", aldus Patrick Lefevere.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022