Interview | Tim Merlier: 'Ik denk dat het beter is om Fabio als ploegmaat te hebben dan als concurrent'

Tim Merlier is de belangrijkste aanwinst van Soudal Quick-Step. Rijden voor de ploeg is een droom die uitkomt voor de Belgische topsprinter.

Team presentation of the Soudal Quick-Step 2023

Op de perspresentatie van de ploeg sprak Merlier met Wieler Revue. "Het bevalt me goed bij de ploeg, want ik voel me meteen thuis. Je merkt bij iedereen optimale motivatie om te winnen. Ik ben vooral naar de ploeg gekomen omdat ze veel sprinters beter hebben gemaakt de laatste jaren. Ik had best veel opties en ik hoefde dus zeker niet te klagen."

Met Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel heeft Soudal Quick-Step nog een aantal grote leiders in de ploeg. Dat is ook bij Merlier door zijn hoofd geschoten. "Maar ik wist al snel dat ik voor Soudal Quick-Step wilde gaan en het werkt ook gewoon zo dat hoe meer er gewonnen wordt, hoe beter de sfeer zal zijn. We hebben ook niet echt samengezeten nog met de kopmannen tijdens het trainingskamp. Dat zal nog moeten komen, denk ik."

De Belgisch kampioen begint zijn seizoen in Oman en rijdt vervolgens onder meer de UAE Tour, Parijs-Nice, Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Zeker die laatste is een koers die Jakobsen óók wil winnen. "Ik weet niet of hij daar ook heengaat. Wat betreft grote rondes wordt dat normaal de Vuelta a España. Ik heb daar ook nog iets goed te maken na vorig jaar."

De eerste kennismaking met collega-sprinter Jakobsen was goed, vertelt Merlier. "Ik heb weleens gezegd dat ik niet de aap op de hoogste rots hoef te zijn, maar de verstandhouding met Fabio is prima. Ik kan ook alleen respect opbrengen voor waar hij vandaan komt. Hij is een supersterke sprinter en ik denk dat het beter is om hem als ploegmaat te hebben dan als concurrent. Nu ontloop ik hem tenslotte in de meeste wedstrijden, haha."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023