Interview | Kasper Asgreen geniet van de cross: 'Geweldig om te zien hoe gelijkwaardig Wout en Mathieu zijn'

Kasper Asgreen kijkt met bewondering naar Mathieu van der Poel en Wout van Aert in de cross. Zijn concurrenten voor het voorjaar.

Tour de France 2022 stage 5

Hij vertelde over de twee wereldtoppers tijdens de perspresentatie van Soudal Quick-Step, waar Wieler Revue bij aanwezig was. "Ik volg ze in de cross. Ik hou er namelijk van om naar te kijken. Als ik in de winter tijdens het weekend thuiskom van mijn trainingen, is het een klassiek ritueel om cross te kijken. Om te zien wat ze doen in de modder en hoe ze grip vinden, is indrukwekkend."

Zeker de laatste weken waren genieten voor crossliefhebbers en dus ook voor Asgreen. "De laatste weken waren spectaculair, ja. Het is geweldig om te zien hoe gelijkwaardig ze zijn. En met ook Pidcock er soms nog bij. Het ligt veel dichter bij elkaar dan we hebben gezien in vele jaren."

Het is hard tegen hard geweest tijdens de kerstperiode en daarbij moesten Van der Poel en Van Aert meermaals tot het gaatje gaan. "Ik hoop dat ze elkaar opbranden", vertelt hij al grappend. "Dat zou mooi zijn voor het voorjaar. Het is zwaar, maar ze werken beiden met de beste coaches en trainers ter wereld. Ze weten heel goed wat ze doen en zullen er heus weer bij zijn in de finales van het voorjaar."

Ronde van 2021

Een zware kluif voor de Deen, maar Asgreen weet dat hij beiden kan verslaan. Hij deed het immers in de Ronde van Vlaanderen van 2021. "Ik voel me zeker niet sterker dan Mathieu en Wout. Sterker dan die twee zijn, is immers heel moeilijk. Ze zijn twee van de allerbeste renners ter wereld. Ze zijn constanter aanwezig in finales dan ik, maar als ik erbij ben, denk ik dat ik ze kan verslaan. Al zal dat uiteraard een enorme uitdaging worden."

Rest nog één vraag: gaat Asgreen zelf ooit het veld induiken? Zijn antwoord is duidelijk: hij kijkt cross liever op televisie. "Nee, ik zal niet zelf crossen", reageert hij met een lach. "Ik heb niet de skills en ik hou er ook niet van om te rennen, dus ik zal moeite hebben, haha."

Magazine
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022