Video | De kuil van Zonhoven vanuit het perspectief van Puck Pieterse

De de cross in Zonhoven draaide het allemaal om De Kuil, waar de crossers zich als een kamikaze naar beneden moeten storten. Puck Pieterse deed het met een GoPro. Spectaculaire beelden!

Puck Pieterse werd zondagmiddag tweede achter Shirin van Anrooij in de wereldbekercross van Zonhoven. Die cross in het Belgisch Limburgse plaatsje is een spectaculaire en dat is geheel toe te schrijven aan De Kuil, een zandpassage die drie keer in ieder rondje zat (op verschillende manieren)

Fem van Empel ging er in de eerste ronde hard tegen de grond en ook Pieterse zelf gebeurde dat een keer. Tijdens de training maakt ze altijd een rondje met de GoPro en dat post ze dan op haar YouTube-kanaal. Daarin kunnen we dus nu zien hoe zo'n afdaling van De Kuil vanuit het perspectief van een crosser eruitziet.

Daarnaast zien we Puck ook nog beginnen met een wheelie en doet haar maatje Lauren Molengraaf, een eveneens talentvolle nog jongere (17) Nederlandse crossster een whip (met het achterwiel een zijwaartse beweging maken tijdens een sprong).

Je ziet de eerste afdaling van De Kuil na ongeveer twee minuten en de tweede

Puck Pieterse rijdt volgende week het NK in Zaltbommel. Een week later staat de wereldbeker in het Spaanse Benidorm op het programma. De keuze of Pieterse het WK zal starten bij de beloften of bij de elite komt ook steeds dichterbij.

Update

Pieterse maakte zondagavond bekend dat ze vanaf het NK bij de elitedames zal starten. Dat betekent dus ook dat ze het WK in Hoogerheide bij de elites rijdt. Nu nog afwachten wat Shirin van Anrooij doet..

Cyclocross
  • Beeld: YouTube Puck Pieterse