Interview | Romain Bardet: 'Thymen Arensman kan zeker grote ronde winnen'

Romain Bardet was op de teampresentatie van DSM lyrisch voor zijn boezemvriend Thymen Arensman, die hij helaas ziet vertrekken naar INEOS Grenadiers.

Tour of the Alps 22 - 5

Het jonge Nederlandse supertalent Thymen Arensman was een van de revelaties van het voorbije seizoen. Hij is nog maar 23, maar reed tijdens de afgelopen Vuelta naar een zesde plaats in het eindklassement en won de Koninginnenrit naar de Sierra Nevada.

Arensman maakte zijn profdebuut in 2020 bij Team DSM en blijkt erg goed overweg te kunnen met zijn ex-ploegmakker Romain Bardet. Wieler Revue kon Bardet spreken op de teampresentatie van DSM en die had enkele hele mooie woorden over voor het Nederlandse goudhaantje.

"We hebben veel tijd samen gespendeerd en we zijn hele goede vrienden", begon de Fransman. "Het is iemand die ik echt leuk vind."

Of Arensman ooit een grote ronde op zijn palmares kan zetten? "Zeker", antwoordde Bardet. "Hij is nog super jong en ik wil geen druk zetten, maar hij is een ongelofelijk talent. Wat hij vorig jaar heeft laten zien was ongelofelijk. In de UAE Tour en Tirreno-Adriatico liet hij al een goede indruk achter, maar daarna is hij echt snel beginnen groeien. Ondanks zijn jonge leeftijd, reed hij een geweldige Vuelta."

De twee zullen elkaar komend seizoen helaas minder vaak zien. Arensman verkaste immers naar INEOS Grenadiers. Hij tekende een contract van twee jaar bij de Britse formatie nadat hij, tot grote teleurstelling van DSM, een erg aanlokkelijk aanbod kreeg.

Achtergrond
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2022