🎥 Hoe nat is het en hoe ziet het eruit? Een rondje met de GoPro over het parkoers van het NK veldrijden in Zaltbommel

Door de hevige regenval en het hoge grondwaterpeil in de uiterwaarden van de Waal was er enige paniek bij de organisatie van het NK veldrijden. Benieuwd naar het parkoers? Zo ligt het er bij!

Er is het nodige te doen om het parkoers van het NK veldrijden in Zaltbommel. Door de overvloedige regen van de afgelopen tijd en de ligging van het parkoers - in de uiterwaarden van de Waal bij Zaltbommel - trok de organisatie aan de bel: delen van het 2750 meter lange rondje stonden blank.

De brandweer werd opgetrommeld om met pompen de boel weer begaanbaar te maken, want zelfs voor crossbegrippen was het dat niet. Of het dat nu wel is? (Onder het filmpje zie je een update van zaterdagochtend die er niet heel veelbelovend uitziet..)

Gisteren verkende iemand die zaterdagmiddag meedoet bij de amateurs het rondje met een GoPro op z'n fiets. Hieronder zie je hoe het op zich heel fraaie rondje door de uiterwaarden erbij light (maar er wordt vandaag nog veel regen verwacht, dus het kan nog veranderen).

Update zaterdagochtend

Jens Dekker postte vanochtend op zijn Twitterpagina toch wel wat onheilspellende foto's met betrekking tot de stand van het waterpeil de Waal. De rivier komt angstvallig dichtbij het parkoers..

De elite dames en heren starten - water en wederdienende - respectievelijk zondagmiddag om 13.30 uur en 15.00 uur. Bij de dames kunnen we een mooie strijd verwachten tussen Puck Pieterse en Fem van Empel (Shirin van Anrooij slaat het NK over en traint op dit moment op de weg in Spanje.

Bij de heren zal het vermoedelijk minder spannend worden. Titelverdediger Lars van der Haar is de grote favoriet. Je kijkt het NK veldrijden om Omroep Gelderland en de NOS zal er ook aandacht besteden, maar of dat ook live en integraal is valt in verband met het EK shorttrack nog maar af te wachten.

Cyclocross
  • Beeld: YouTube KOENEGO