Sven Vanthourenhout wil geen spanningen op WK: 'Wout kan haantjesgedrag missen als kiespijn'

Sven Vanthourenhout heeft enkele brandjes te blussen tegen het WK in Hoogerheide...

cycling coach Sven Vanthourenhout 2021

De incidenten op het BK en in Otegem doen de spanningen tussen Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck hoog oplopen. Over drie weken vertegenwoordigen beide heren de Belgische selectie op het WK in Hoogerheide en dus heeft de bondscoach wel wat werk voor de boeg.

"Ik had verwacht dat het incident van op het BK vanzelf wel zou gaan liggen, maar dat is helaas niet gebeurd", begint Vanthourenhout in gesprek met hln. "Het wordt nu wel tijd dat beide renners zich kunnen vinden in de situatie zoals ze is. Ze moeten verder, op een volwassen en sportieve manier."

Vanthourenhout is dan ook van plan om de twee kemphanen stevig op de vingers te tikken. "Ik laat dit niet zomaar passeren. Ik ga beiden hun verhaal laten doen, maar ik wijs niemand met de vinger."

Dat ze dikke vrienden worden verwacht de bondscoach nu ook weer niet. "Maar ik wil wel het nodige respect tegenover elkaar en tegenover de anderen. Wout van Aert is daar om wereldkampioene te worden. Die kan haantjesgedrag aan tafel missen als kiespijn", aldus Sven Vanthourenhout.

Achtergrond
  • Photo FvE/PN/Cor Vos © 2021