📸 Bekijk het parkoers van de Wereldbeker veldrijden in Benidorm

De organisatie van de wereldbeker cyclocross in Benidorm gaf enkele beelden vrij van de omloop.

Superprestige cyclocross Heusden-Zolder 2022 elite men

Zondag strijkt het veldritpeloton neer in het Spaanse Benidorm. Met zowel Mathieu van der Poel, Wout van Aert én Tom Pidcock aan de start, krijgen we voor de laatste keer deze winter een strijd tussen de grote drie te zien.

De badplaats aan de Costa Blanca organiseert er voor de eerste keer een wereldbeker veldrijden. Het is al geleden van 2011 dat er nog eens op het hoogste niveau gecrosst werd in Spanje.

Het parkoers ziet er alvast veelbelovend uit, zo blijkt uit de eerste beelden die op sociale media verschenen. Met gras, grint, trapjes, technische passages en heuveltjes lijkt het een traditionele omloop te worden, weliswaar in een typisch uitgedroogd Spaans landschap. Geen taferelen zoals in Zaltbommel dus!

Verder zit er in de omloop een pittige klim die 300 meter lang is en een gemiddeld stijgingspercentage van 8% kent. De beelden kan u hieronder bekijken.

Ook bij de dames zullen zo goed als alle toppers aan de start staan. De wedstrijd vindt plaats op de traditionele uren (dames 13:40 uur en heren 15:10 uur) en is live te volgen via Sporza en Eurosport.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022