Primoz Roglic deelt foto met Sloveense NBA-ster van Chicago Bulls bij NBA-wedstrijd in Parijs

Primoz Roglic is hard bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar hij maakte nog wel een uitstapje naar Parijs voor een NBA-pot.

La Vuelta ciclista a Espana 22-15

De Sloveen van Jumbo-Visma vloog deze week op uitnodiging van horlogemerk Tag Heuer naar de Franse hoofdstad voor de NBA-wedstrijd tussen de Detroit Pistons en Chicago Bulls. Daar ging hij onder meer op de foto met zijn landgenoot Goran Dragic, die al sinds 2008 in de Amerikaanse basketbalcompetitie speelt en in 2018 nog verkozen werd tot all-star.

Dragic is niet eens de grote Sloveense NBA-ster, want dat is Luka Doncic. Hij is een van de beste spelers van het moment. Vorig jaar vertelde Roglic tegen Wieler Revue over Doncic. "Of Luka Dončić nog populairder is dan ons (Roglic & Pogacar, red)? Ja, hij is een wereldster in de NBA."

"Maar het zou gek zijn als we elkaar gaan vergelijken, want het is vooral prachtig om te zien dat een land met twee miljoen inwoners zoveel goede atleten voortbrengt. Nee, ik heb ook geen contact met Dončić. Pogačar en hij zijn beiden ook zo’n tien jaar jonger dan ik."

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022